Atatürk

Ben Kimim?

 

1985 yılında İzmir’de doğdum. Aşağı yukarı 12 yaşında bilgisayarla tanıştım. Hatta ilk bilgisayarla tanıştığım günü de dün gibi hatırlıyorum. İnternet kafeye gitmiştik. Zaten bilgimiz olmadığı ve sadece kulaktan dolma bir şeyler duyduğumuz için kafe sahibini yanımıza çağırıp “Biz hiç birşey bilmiyoruz. Bize biraz öğretirmisin.” demiştik. “İnternette sörf nasıl yapılır?” diye sormuştuk 🙂 Sohbet odalarından birini açıp bize anlatmıştı. ASL kelimesinin anlamını da ilk orada öğrenmiştik.

Tam hatırlamıyorum ama internet kafe geçmişim o kadar uzun süreli olmadı. Belki de internet kafeye gitmeye başlamamızdan 1 sene sonra evimize bilgisayar alınmıştı. Bilgisayar alınmadan önce bile bilgisayar dergilerini alıp okuyordum. Bilgisayar olmadığı için sadece dergiyle birlikte verilen CD’lere bakamıyordum. Onun dışında dergileri okuyup öğrenmeye çalışıyordum.

Eve bilgisayar geldiğinde ilk yaptığım şeylerden biri, dergilerle gelen CD’lere bakmak olmuştu. Bazılarınız gibi bilgisayara, windows 3.1 gibi eski sistemlerle başlamadım. İlk bilgisayarımız Pentium III 800 Mhz işlemcili bir bilgisayardı. İşletim sistemi de windows 98′di. İlk oynadığımız oyun da Quake 2 idi. O yüzden Quake serisinin ayrı bir önemi vardır benim için. Oyunu da bilgisayarı satın aldığımız adam bizim için internetten indirip kurduğunu söylemişti. Bu arada Quake 3 favori oyunlarımdandır. Eve bilgisayarın alınmasıyla birlikte daha fazla oyun oynamaya başladık. Bir keresinde Age of Empires serilerinden birini almıştım. Eve gelip kurmaya çalışmış ve başaramamıştım. Kafeye gidip “Bu oyun çalışmıyor.” dediğimde “Crack yaptınız mı?” diye sormuştu. Crack işlemini de ilk o zaman öğrenmiştim.

Kafeye gittiğim dönemlerde kimi zaman sohbet ettim, kimi zaman oyunlar oynadım, kimi zaman da internette gezindim. O zamandan bu yana bir çok bilgi edindim. Zaman geçtikçe insanların ilgi alanları gelişiyor. Daha fazla şey bilmek, öğrenmek istiyor.

Blog Yazmaya İlk Adım;

Bazı maddi nedenlerden ötürü blogcular arasında yerimi almam oldukça geç oldu. Aslında bazı kişiler gibi ücretsiz blog sahibi olabilirdim. Hatta WordPress’in ücretsiz bloglarından bir tane almıştım. Ama üzerinde dilediğim gibi bir işlem yapamadığım ve ücretsiz olduğu için domain ismini bile beğenmemiştim. O yüzden kendime ait domainim ve hostingim olana kadar site açmayı düşünmedim. Sadece siteyi açmadan önce arkadaşım wordpress tabanlı bir site açmıştı. İlk kez o zaman onun sitesinde biraz pratik yapıp öğrenme fırsatım oldu. Bloğu ilk açtığım zamanlarda sık sık yazı yazmayı hedefliyordum. Birçok şeye dikkat etmeyip, sadece bir an önce yazıları hazırlayıp siteye eklemeye çalışıyordum. O zamandan bu yana yazdığım yazıların daha düzgün olduğunu düşünüyorum. Artık acele etmeyip, güzel görünen ve düzgün hazırlanmış yazılar yazmaya çalışıyorum.

Bazı arkadaşlar kendi sitelerindeki Hakkımda kısımlarında siteye bir şey yazmadıklarında kendilerini rahatsız hissettiklerini söylüyorlardı. Şimdi onları daha iyi anlıyorum. Sitemin istatistikleri çok olmasa bile yazdığım yazıların okunduğunu bilmek bana keyif veriyor. Ayrıca buradan bir kez daha, yazdığım yazılara zaman ayırıp iyi veya kötü yorumlarda bulunan herkese çok teşekkürler. Artık öğrenmekten keyif alıyorum. Her geçen gün okuma ve öğrenme isteğimin arttığını hissediyorum. Öğrendiklerimi diğer insanlarla paylaşmanın keyfi de bambaşka.

GNU/Linux Başlangıcı;

6 Şubat 2009 yılında Ubuntu Linux kullanıcısı oldum. Bu konuyla ilgili yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. O zamandan bu yana GNU/Linux hayatımın bir parçası haline geldi. Kullanmaktan keyif aldığım, bana özgür olduğumu hissetiren bir işletim sistem.

Site İçeriği;

Sitemde yazdığım yazılar tamamen kendime aittir. Birçok hazırcı hatta hırsız diye nitelendirebileceğimiz insanların yaptığı gibi kopyala yapıştır yapma gibi bir olay asla söz konusu değildir. Eğer alıntı yapacaksam, öncelikle alıntı yapacağım yazının yazarına ( yabancı veya türk ) mail atıp kendilerinden sitemde yayınlamak için izin istiyorum. İzin aldığım taktirde yazıyı siteye ekliyorum. İngilizce olarak hazırlanmış yazıları Türkçe’ye çevirip yayınlama için de aynı şey geçerli. Ben de aynı şeyi diğer insanlardan bekliyorum. En azından, sitemden aldığınız yazıyı altına kaynak göstererek yayınlarsanız bu benim için yeterlidir. Çalan insanlar için de sadece şunu söyleyebilirim. Hırsız her zaman hırsızdır. Öteki tarafta hesaplaşırız sizinle 🙂

İlgi Alanlarım;

Linux, Python, HTML, CSS, PHP, Photoshop, Web Tasarımı, Teknoloji

Fırsat buldukça kendimi geliştirmeye ve öğrenmeye çalışıyorum.

Filmler, Yabancı Diziler ve Animeler;

Yapmaktan keyif aldığım şeylerden birisi de film, anime ve yabancı dizi izlemektir. Sorunlarımdan, problemlerimden biraz olsun uzaklaşmama ve rahatlamama yardımcı oluyor.

Sonuç;

Buraya kadar yazılanları sabrederek okuduysanız teşekkürler. Vaktiniz varsa sitede yazılmış diğer yazılara da bir göz gezdirin. Belki işinize yarar bir bilgi vardır. 😉