Sizlere daha önce Asus Eee PC 1005HA model netbookumda Windows 7 Starter’dan Windows XP’ye geçiş yaptığımdan bahsetmiştim. O zamandan bu yana Windows XP’den gayet memnundum. Fakat son zamanlarda İnternet Explorer’ın durduk yere hata verip kapanması beni bunaltmaya başlamıştı. Ardından en iyisi Vista’ya geçmek diye düşündüm ve Vista kurdum. Vista’da SP1 ve SP2’yi (Servis Paketleri) de yükledikten sonra bir süre kullandım ama gün bitmeden Vista’yı da beğenmeyip netbookla birlikte gelen Windows 7 Starter’i geri yükledim.
Yüklemeyi tamamladıktan sonra farkettiğim bazı şeyler oldu. Hem Windows XP’yi hem de Windows 7’yi kullandığım için aradaki bazı ufak tefek farklılıkları gördüm. XP, Windows 7’ye göre daha hızlı çalışıyor diye düşünüyordum. Fakat sürücüleri güncelledikten sonra fikrim değişti.
Windows 7’de film izlerken, filmi tam ekran yaptığımda, mouse’u oynattığımda görüntüde hafif bir takılma yaşanıyordu. Mouse’u hareket ettirmezsem sorunsuz bir şekilde izleniyordu. Bu problemi Windows XP’de yaşamamıştım. Windows 7’nin sürücülerini güncelledikten sonra bu problemim çözüldü. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim. Bazı filmlerde bu problem var ama kullandığınız program bile bunda etkili. Çok da kafaya takacak bir problem değil açıkçası ama muhakkak Asus’un sitesinden Windows 7’nin yeni sürücülerini yükleyin.
İkinci bir olay da Aver TV VolarGO ile ilgili. Windows XP’de VolarGO ile TV izlemem pek mümkün olmadı. TV’yi ilk çalıştırdığımda ilk 5 saniye filan bir problem yok. Fakat ondan sonra seste problem olmamasına rağmen görüntü takılmaya başlıyor. Windows 7’ye geçişten sonra bu sorunum ortadan kalktı. Rahat bir şekilde Aver TV VolarGO ile netbookumda televizyon izleyebiliyorum.
Asus Eee PC 1005HA Arka Plan Resmini Değiştirme: Bu arada bildiğiniz gibi Windows 7 Starter’da arkaplan resimlerini değiştiremiyorsunuz. Asus’un sitesinden sürücülerin(drivers) yeni versiyonlarını indirirken Asus’un System Settings isimli bir programı olduğunu gördüm. Bu program sayesinde istediğiniz bir klasörü seçip, içerisindeki resimleri isterseniz belirli saatlerde isterseniz her gün otomatik olarak değişmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede Starter’in getirmiş olduğu bu arkaplan değiştirememe problemi de çözülmüş.
P_Buyukarslan Yanıtladı:
Ocak 29th, 2012 at 17:07
Kurulum kısmında kalıyorsa elindeki Türkçe XP CD'si sorunlu olabilir. Elinde İso dosyası varsa başka bir CD'ye yazmayı dene. Yazma hızı olarak 10x yap ve doğrulama yapmayı da ihmal etme.
[Cevapla]